Tuinontwerp laten maken

De basis van een mooie tuin ligt bij het tuinontwerp. Door een tuinontwerp te laten maken, haalt u het beste uit uw tuin naar boven. Wellicht heeft u zelf al een beeld in uw hoofd van uw droomtuin, maar lukt het niet deze te vertalen naar papier. In dat geval is het verstandig een hoveniersbedrijf in te schakelen voor het laten maken van een tuinontwerp. Onze hoveniers werken graag mee aan uw droomtuin en luisteren naar uw wensen alvorens ze deze omzetten naar een tuinontwerp. Uiteraard nemen wij in het ontwerp van de tuin tevens het verlichtingsplan, de drainage en afwatering, de waterpunten en de stopcontacten mee in het ontwerp. Op deze manier krijgt u een compleet beeld van hoe uw tuin eruit zal komen te zien.

Verschillende soorten tuinen

Alvorens de hovenier uw tuin gaat ontwerpen, is het verstandig na te denken over de soort stijl waarin u uw tuin graag ziet. Wilt u een groene en bloeiende volle tuin, die weliswaar meer tuinonderhoud nodig heeft, maar wel het hele jaar door groeit en bloeit? Of gaat uw voorkeur uit naar een rustige tuin, onderhoudsvriendelijk met heerlijke zit gelegenheden? Een andere mogelijkheid is een heerlijke gezinstuin waar de kinderen lekker kunnen spelen, maar waar u en uw familie ook kunnen genieten op het terras in de zon. Er is veel mogelijk en in het tuinontwerp nemen we uiteraard al uw wensen mee. Of u nu groene vingers heeft of niet, lekker in de tuin genieten vinden we allemaal fijn.

Onze werkwijze

Voordat we wat op papier gaan zetten, komen we bij u langs om in een rustig gesprek al uw wensen en ideeën te noteren. Daarbij nemen we uiteraard ook een kijkje in uw huidige tuin of de aan te leggen tuin bij uw nieuwbouwwoning, overleggen we de mogelijkheden en geven onze hoveniers u advies. Hierna gaan we beginnen met de schetsen en uiteindelijk komt er een compleet tuinontwerp uitrollen, waarbij we uiteraard rekening houden met het beschikbare budget. Daarna kunnen we aan de slag met het ontwerp. Uiteraard staan wij voor u klaar om de tuinaanleg tot een goed einde te brengen. Of het nu een complete metamorfose, een tuin van een nieuwbouwwoning of een gedeeltelijke herinrichting betreft. Bij Hoveniersbedrijf van Slochteren kunt u ten alle tijden uw tuin laten ontwerpen.

Tuinontwerp laten maken door de hovenier

Beplantingsplan als onderdeel van het tuinontwerp

Wanneer we in grote lijnen de indeling van de tuin bepaald hebben in het tuinontwerp, wordt het tijd om na te denken over de beplanting van uw tuin. Aan de hand van foto’s bekijken we welke planten het beste in uw tuin passen. Daarbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de mate van onderhoud van de tuin. Maar ook naar het beschikbare budget wordt gekeken. Door alles op papier te zetten, heeft u een mooi overzicht en weet u precies waar u aan toe bent.